Bali’de mucize kurtuluş

İngiliz Matthew Forster (22) ve kardeşi Andrew (18), Bali tatillerinin son gününde yanardağ Agung’un zirvesinde gün doğumunu izlemek istedi. 3 bin 31 metrelik dağa tırmanmaya çalıştılar. Zirveye yaklaştıkları sırada telefonları bozuldu. Gazeteci anneleri, ülkedeki seçimleri takip ettiğinden o gün oğullarıyla iletişim kuramamıştı. Kısa süre sonra telefonlarının şarjı da bitti. Yardım çağıramadılar. İniş yolunu ezberleyemediklerinden kaybolmuşlardı.

Ancak hayatta kalma uzmanı ve macerası İngiliz eski komando askeri Edward Michael “Bear” Grylls’in izci eğitimi videolarını izleyerek büyümüşlerdi.

30 KİŞİLİK KURTARMA

İlk iş kendilerine bir barınak inşa ettiler. Barınak yapmayı da Bear Grylls’in videolarından öğrenmişlerdi. Yanlarında hiç yiyecek yoktu. Yağmur suyu topladılar. İkiliden haber alamayan ve dönüş uçağına binmediklerini öğrenen yakınları o sırada yetkililere haber vermişti. Bulunmaları için 30 kişilik bir kurtarma ekibi yol çıktı. Aktif konumdaki yanardağdaki koşullar çok tehlikeli olduğundan itfaiyeciler, öldüklerinden endişe ediyordu.

İkili kaybolmalarından 40 saat sonra bulundu.Zayıf ve bitkin düşen kardeşler, tedavilerinin ardından ülkelerine doğru yola çıktı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir